Help, mijn woorden blijven steken.

Bij Vaderklap zijn we altijd al fan geweest van boeken. Wanneer boeken in staat zijn om kinderen verder te helpen in het leven zijn we helemaal fan. Kaat Ponnet schiet kinderen die stotteren te hulp met een kleurrijk prenten- en leesverhaal om stotteren 'bespreekbaar' te maken en handvaten voorziet om zowel het kind als de omgeving te ondersteunen. Duik mee in het verhaal.

Het verhaal

Het verhaal draait rond Rups Ronel die graag z'n talenten wil laten ontpoppen maar merkt  dat er bij het spreken iets schort. Maar door z'n vrienden en door het probleem met de babbelspieren bespreekbaar te maken, ontstaat er al begrip. Wat je zegt is immers belangrijker dan hoe je spreekt. Iedereen heeft talenten en iedereen heeft twijfels, leren ook z'n vrienden.

Wat je zegt is immers belangrijker dan hoe je spreekt.

Illustraties

Het boek neemt je mee in woord en in beeld met illustraties van Sylvia Van Den Brande. Met zwierige penseelstreken neemt ze onze kinderen mee in het kleurrijke verhaal van Ronel.


Conclusie

Dit is niet alleen een boek dat mensen leert omgaan met stotteren. Het is een boek dat gaat over zelfvertrouwen en een fijne omgeving. Aan iedereen is wel iets en dat brengen Kaat Ponnet & Sylvia Van Den Brande op een ongedwongen kleurrijke manier. En het zijn de rimpels van positiviteit die meer effect hebben dan conclusies en stempels. Fijn gedaan.


Benieuwd naar dit prachtige prentenboek?  

Bestel het boek aan 17,5 euro via e-mail bij dr-kaat-ponnet(apenstaartje)telenet.be.


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van branding agency maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc