Bekoorlijk Blankenberge

We willen de drukte van de week van ons afspoelen en besluiten om een  weekend door te brengen aan zee. Onze bestemming wordt Blankenberge. We nemen je mee op onze ontdekkingstocht door deze kuststad. Wandel met ons mee over de dijk, geniet van het zand tussen je tenen en krijg fijne insider tips voor kinderen en gezinnen. Blankenberge heeft ons verrast als kindvriendelijke bestemming. Reis met ons mee.

Stadsgids doorheen de stad.

We starten ons weekend met een gegidste stadswandeling. Tijdens onze wandeling worden we betoverd door de prachtige oude woningen die het hart van de stad sieren. Deze majestueuze Belle-epoque huizen vormen een adembenemend contrast met de moderne nieuwbouwprojecten langs de dijk. Met hun kleurrijke tegeltjes en weelderige gevels stralen ze de grandeur en elegantie uit die Blankenberge ooit tot de mondaine stadsparel van onze kust maakte. Ze vormen een tastbare herinnering aan een tijdperk van rijkdom en culturele welvaart.

Huisje van Majutte.

Tussen al die belle-epoque welvaart kan je ook het harde leven van vroeger zien. In het hart van Blankenberge staat een charmant vissershuisje dat de tand des tijds heeft doorstaan: het Huisje van Majutte. Met zijn oorsprong in de 18e eeuw ademt dit historische huisje de sfeer van een vervlogen tijdperk. Het Huisje van Majutte, eens het nederige onderkomen van vissers, is nu een waardevol cultureel erfgoed dat bezoekers verwelkomt met zijn authentieke karakter. Bij het betreden van de deur word je direct meegevoerd naar het verleden. De met zorg bewaarde interieurs vertellen verhalen van een eenvoudig leven en bieden een glimp van de maritieme geschiedenis van Blankenberge. Het Huisje van Majutte is een eerbetoon aan de tradities en levensstijl van de vissersgemeenschap. Het huisje is omgetoverd tot een lokale kroeg (en museum) waar je lokale bieren kan uitproberen. Hier zet je echt een stap terug in de tijd.

Een bezoek aan de pier met zicht over de kustlijn

Een ander iconisch herkenningspunt dat de skyline van Blankenberge siert is de imposante pier. Deze uitgestrekte constructie doorklieft als het ware de zee, waardoor we een uniek perspectief krijgen op de omringende kustlijn. Vanaf de pier worden we getrakteerd op een adembenemend panoramisch uitzicht dat zich voor ons ontvouwt. De uitgestrektheid van de zee strekt zich als een eindeloos schilderij voor ons uit. De kinderen kunnen naar hartelust cirkeltje lopen, terwijl wij genieten van de wind die door onze haren waait.

Redders

De volgende ontmoeting is er eentje met de redders van Blankenberge. Het zijn deze mensen die de veiligheid op de stranden en de kustlijn garanderen. Onder leiding van redder Tom krijgen we inzicht in de werking. Rijden we met de jeep over het strand en gaan de kinderen even de reddingsboot in.

Fietsen op de meest gekke fietsen van de Lustige Velodroom in Blankenberge

Om onze dag vol avontuur voort te zetten, gaan we naar de Lustige Velodroom in Blankenberge. Hier kunnen we fietsen op de meest gekke en grappige fietsen die we ooit hebben gezien. Elke rit is een hilarisch avontuur. De nostalgische velodroom bestaat intussen 90 jaar en zorgt voor hilarische momenten en spannende gezinsuitdagingen. De lustige Velodroom is altijd een goed idee

Varen met een snelle boot van de watertaxi in Blankenberge

Na het fietsavontuur stappen we aan boord van een snelle watertaxi. We varen langs de kustlijn van Blankenberge en genieten van het uitzicht op zee. De wind waait door onze haren terwijl we met hoge snelheid over de golven glijden. Het is een opwindende en verfrissende ervaring, waarbij we de kust vanuit een ander perspectief kunnen bewonderen.

O'Neill Beach Club & Surf initiatie

Op zondagochtend bezoeken we het O'Neill Beach Club, waar we een surfinitiatie hebben gepland voor de kinderen. Ondanks een beetje regen laten we ons niet tegenhouden en gaan de golven te lijf met onze beperkte surfervaring. We trekken onze wetsuits aan en gaan het water in. De kinderen zijn dolenthousiast terwijl ze hun eerste golven proberen te pakken. Het is een geweldige gelegenheid om samen buiten te zijn, plezier te hebben en nieuwe vaardigheden te leren. Weer een bewijs dat de zee energie geeft.

Sealife center.

Na het surfen brengen we een bezoek aan het Sealife Center. Hier ontdekken we de prachtige onderwaterwereld met zijn kleurrijke vissen, haaien en schildpadden. De kinderen kijken hun ogen uit en leren spelenderwijs over het leven in de zee. Het is een educatieve en fascinerende ervaring, waarbij we ons verwonderen over de diversiteit en schoonheid van de onderwaterwereld.


Conclusie

Blankenberge heeft ons ingepalmd met zijn charme, avontuurlijke activiteiten en heerlijke eten. We hebben genoten van elke minuut van ons weekendje weg en zullen deze herinneringen koesteren. Als je op zoek bent naar een bestemming waar je kunt ontspannen, avontuur kunt beleven en de zee kunt ervaren, is Blankenberge zeker een aanrader.

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van branding agency maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc