Vaderkost: gevulde banaantjes op de BBQ
Nu de zomer toch wel begint te naderen, steken we nog eens het vuur aan. Kwestie van de zin in de zon wat aan te wakkeren.
We maken een bekend dessertje, in zekere zin misschien al een klassieker: gevulde banaantjes.
Het is eenvoudig, quasi haalbaar voor alle leeftijden en je kan er veel kanten mee uit.
Enkele tips:
- Zorg voor een rijpe, maar ook niet overrijpe "platte" banaan
- Kinderen kunnen hierbij goed helpen. Al is het opensnijden misschien meer voor de vaders.
- Je kan ze opvullen met zeer veel dingen bv. marshmallows, chocolade, speculaaspasta, pindakaas, nootjes, suikerparels, koekjes, rum (voor de papa), ...
- Hier zijn we terug, maar er is vuur in de buurt, dus let toch maar goed op.
Recept: gevulde bananen
- aantal: 4
- duur: >30min
- nodig: barbecue of vuurschaal
- leeftijd: vullen kan ze al snel, 2,5 jaar mits begeleiding?
Ingrediënten
4 bananen, marshmallows, 4kl hazelnoten, 4 el chocolade in stukjes, aluminiumfolie, optioneel: 1 scheutje rum
Bereiding
- Snij de bananen open.
- Vul ze op met grofgehakte noten, chocolade en marshmallows.
- Leg ze op aluminiumfolie. Plooi dicht. Optioneel: vaders kunnen net voor het dichtplooien nog een scheutje rum toevoegen.
- Wakker het vuur aan. Leg de bananen op een rooster boven het vuur. Sluit de barbecue indien mogelijk. Leg eventueel wat kooltjes rond de bananen als je geen barbecue gebruikt.
- Laat 15 à 20 minuten opwarmen tot de chocolade gesmolten is.
- Plooi open. Werk eventueel nog af met koekjes, munt, ...
- Smakelijk.
Met dank aan Barbecook voor de Junko vuurschaal en merci aan De Kleine Chef voor de educatieve input. Ontdek regelmatig een nieuw recept op Vaderklap.
Meer weten: lees ook
Pieter Declercq
Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2.
Chef, eigenaar en evenementorganisator Coeur De Boef